Ruukki Picknick 9.7.2016

Lauantai ja Ruukki Picknick – hyvä tapa viettää aikaa ja nauttia upeista kulkuneuvoista ja kauniista naisista 😉. Lähtö Porvoosta oli puolenpäivän aikaan ja ajettiin Vanhaa Kuninkaantietä pitkin. Ilma tosi hyvä, ei sadetta ja matka sujui auringonpaisteen siivittämänä. Matkalla Ruotsinpyhtäälle saatiin esimakua siitä mitä tuleman piti, vastaan tulevat harrasteautot olivat toinen toista komeempia ja kyllähän silmä nautti. Loviisassa bongattiin rättäri puiston kupeessa. Hyvännäköinen peli, siitä kuvakin sivuilla, muita ei tosin tämän jälkeen näkynyt.

Saavuimme Ruukkiin hetken ajon jälkeen aitiopaikalle ja kyllähän tuolla näkemistä riitti. Jenkkiautoja orkkispeleistä rakennettuihin upeisiin yksilöihin eli kyllä kelpasi kävellä ympäri Ruukkia. Ihmiset oli hyvällä tuulella.

pick1

Myös euroautot olivat hyvin edustettuina hyvillä rekvisiitoilla ja omistajat asianmukaisin asustein. Myös jenkkiautoilla oli sama trendi näkyvissä, toisilla vaatetus oman auton vuosimallin mukaisesti – kivaa. Myös jenkkiautoihin liittyviä Pinup -tyttöjä, kauniine vaatteineen ja tatuointeineen, oli bongattavissa vähän joka suunnalla.

pick2

Erittäin mukavaa oli myös moottoripyörät, joita oli laidasta laitaan. Customista maantiepyörää, vanhaa kaksitahtia jne.

pick3

Myynnissä oli kaikennäköista käsityötä, syötävää jne eli ihan kivat kekkerit.

pick4

Paikalla oli myös rohkeimmille kävijöille Niskan nosturi, jonne pääsi kyytiin, jos kantti kesti. Nousi melkoisen mahtaviin korkeuksiin… Ja väkeä yllättäen riitti jatkuvasti nosturin kyytiin.

pick5

Myös Ruotsinpyhtään kirkko (Strömforsin kirkon kirkkorakennus Loviisan Ruotsinpyhtäällä Uudellamaalla. Kirkko on rakennettu 1770–1771, sen suunnitteli yliluutnantti ja ritari Olof Glansenstjerna ja rakennusmestarina toimi Nils Gimberg. Muodoltaan kirkko on kahdeksankulmainen ja sen nykyinen ulkoasu edustaa uusgotiikkaa. Se on Suomen vanhin keskeiskirkko opastuskin oli hyvä.Ja kuten yleensä kierellessä niin jano ja nälkä siinä yllättää ei kun katsomaan mitä oli tarjolla ja virvokkeet sekä jäätelöt mukaan ja terassille varjoon nauttimaan näistä. Alun perin kirkko oli tervanmusta, mutta sen ulkoasu muuttui vuonna 1898, jolloin se sai esimerkiksi uudet ikkunat, valkoisen maalipinnan ja uuden alttaritaulun. Kirkon alttaritaulun nimi on Ylösnousemus ja sen on maalannut Helene Schjerfbeck. Lisäksi kirkossa on esillä kaksi aikaisempaa alttaritaulua, joiden tekijät ovat tuntemattomia. Molemmat maalaukset on restauroitu vuonna 2003. Kirkossa on 16-äänikertaiset urut, jotka on valmistanut Kangasalan Urkutehdas vuonna vuonna 1966. Nykyiset urut ovat kirkon kolmannet, ensimmäiset urut lahjoitti Virginia af Forselles vuonna 1847. Kirkon viereen on haudattu talvi- ja jatkosodan sankarivainajia.

pick6

Terassilla istuessamme todettin, että tapahtumassa oli paikalla paljon keski-ikäistä jengiä, harrastajat ovat nähtävästi ukkoutumassa ja vaihtelevalla ”menestyksellä” autojen ja moottoripyörien kyydissä oli vanhempaa ja nuorempaa pimua.

Paikalla olleet citikat saivat huomiota osakseen ja kuvia niistä otettiin runsaasti. Ihailijat olivat sitä mieltä, että hyviä vehkeitä ovat eli suitsutusta tuli – ei huono asia :). Myös livekuvaa Lähi-Itään kyseisistä kulkimista lähti, eli sielläkin ymmärretään hyvän päälle.

Kaikki loppuu aikanaan, niin tämäkin Picknick. Kotiin suunnattin peräkanaa ja Porvooseen ajo sujui mukavasti – edessä avoletukka ja takana Corvette. Ohi olisi tehnyt mieli ajaa, mutta mäkinen maantieprofiili piti huolen siitä, että tehot ei piisanut eli kiltisti jenkkiautojen välissä saavuttiin Porvooseen.

pick7

Nyt seuraavaa tapahtumaa odottaessa elikkä keskiviikkona 13.7. on Iltatori Pellingissä. Torin myyntitarjonnassa on mm. paikallisia kalaherkkuja, vihanneksia, leivonnaisia, käsitöitä ja kukkia. Kokoontuminen Kuninkaanportin Shell, klo 16:30.

Katso kaikki Picknick kuvat tästä >>