Vierailu Mommilan Kyläkauppamuseoon 13.8.2016

Matka Mommilaan sujui varsin leppoisasti, tuulessa ja tuiverruksessa, myös vettä tippui aika ajoin kiitettävästi. Ilman rättiä olisi tarvinnut kumipuvun. Matkan varrella näkymät oli pääosin maalaismaisemaa, lampaita, lehmiä, hevosia ja traktoreita.

mommila-1

Lähestyessämme Mommilan kyläkauppaa yllätykseksi tulikin Simo meitä rättärillä vastaan. Ehdimme jo vitsailla, että kerrankin olemme 10 minuuttia etuajassa ja Simo on jo ehtinyt kulauttaa kahvit ja todeta, että tämä on nyt nähty. Saimme autot parkkiin ja sieltä se Simokin saapui paikalle ja perässä tuli lisää rättäreitä ja väkeä.

mommila-2

Tuivertava tuuli ei rättärimiehiä haitannut – autoja ihailtiin ja konepeltejä taas kerran nosteltiin ja juttua riitti. Lopulta Seppo ehdotti sisäänmenoa ja saatiin väki irrottautumaan hetkeksi kulkimien kimpusta.

mommila-3

Kun astui kaupan ovesta sisään, oli paluu menneisyyteen taattu. Hyvin oli kyläkauppaan onnistuttu keräämään vanhoja tuotepakkauksia ja kalusteita. Ja myös vanhoja esineitä oli myynnissä, ainakin jokunen purkki lähti uusien omistajien mukaan.

mommila-4

Vaikka väkeä oli kaupassa, niin saatiin kuitenkin vallattua pöydät ja päästiin kahvin juontiin. Seppo kaivoi pakastealtaasta Kolmen Kaverin Jäätelöä, jonka taustalla on tietysti rättäreihin liittyvää…

mommila-5

Kaupalta jatkettiin matkaa Oittiin Ruohotien Hunajalaiturille, joka on itsepalvelukioski, jossa myydään makoisaa luomuhunajaa.

mommila-6

Tietysti paikalla oli myös paljon muuta katseltavaa… Kuten Suomen makeimmat rättäristit =).

mommila-7

Sitten saatiinkin ns. päivä pulkkaan ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Siinäkin oli hauska käänne… Macke lähti nurkan taakse luovuttamaan vaihdelaatikkoa, ja me muut luulimme hänen jo startanneen kotia kohti… Ja häivyimme paikalta. Ja Macke oli sitten ihmetellyt mihin kaikki katosivat =).

Reissu oli kaikin puolin antoisa ja lupauduimme palaamaan ”rikospaikalle” ensi vuonna.

Katso kaikki kuvat reissusta >>