Kuukausikokous 7.3.2017

Ja terkkuja kaikille, joilla on vapaa sielu ja mieli ja jotka saapuivat vuoden 2017 ensimmäiseen vapaiden kokoukseen – kovakattoisella tahi rättikatolla. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa. Kuten yleensä, ne asiat jotka eivät kestä päivänvaloa, hoidetaan illan pimetessä… Lieköhän näin taas meilläkin?
No niin asiaan!  Kahvitteluun meille oli tarjolla kunnon eväät, herkkuja kroisanteista munkkeihin. Ja kyllähän ne maistui kaikille ja kuten niin monta kertaa aiemminkin, taas ruodittiin yhteiskunnan kaikki kipeät kohdat. Siitä tulikin mieleen, että vapaista olisi eduskuntaan lähtiöiksi, kun kaikki on vapaata: mielipiteet, tuleminen ja meneminen, meiltä löytyy kaikkeen joku lääke. Taisi joku jäävätäkin itsensä, ettei liikaa sanoisi. Hyvä näin. Pelikorttien kanssakin temppuilukin sujui ja muutama mentaalikikkakin saatiin nähdä illanistujaissa tällä kertaa.
Huoltopäiviä ei taida tänä vuonna tulla, kun kulkimet ovat kaikki timmissä kunnossa porukan mukaan. Ja jos ei kulkimet leviä ennen Vappua johonkin tieosuudelle, niin sitten ehkä huolletaan. Pienemmät huollot sujuu itse kullakin, mutta suuremmat täytyy tehdä Hekan silmän alla. Kesän ohjelmaa ollaan alustavasti kasattu ja monta mielenkiintoista kohdetta on varmaan tulossa framille seuraavaan kokoukseen. Toivottavasti lumi häipyy siihen mennessä ja häipyykin, jos tämä paljon mainostettu ilmastomuutos on voimissaan, niin jotain hyötyä siitäkin on, että otsonikerros ohenee ja maailma lämpenee. Tarkoittaa varmaan sitä, että ajokausi pitenee. Uraaaaaa! –  niin kuin itänaapurissa on tapana huutaa, kun hyviä asioita tapahtuu. Jaa missäs mentiinkään… aaa, kesän ohjelmat!
Viime vuodesta jäi pari paikkaa käymättä, ne otetaan uudestaan mukaan suunnitelmiin eli ilmailumuseo ja Espoon Automuseo. Torstaiturinat voisivat sijoittua Porvoon eri kahviloihin – niistä ilmoitukset löytyy facebookista ja nettisivuilta tapahtumakalenterista. Vappuajelukin on melkein kasassa eli Porvoosta lähdetään ja hetki ollaan ilahduttamassa porvoolaisia kulkimilla ja sitten suuntaamme…
Hekakin luopui saamastaan mulkusta. Hyvää valutyötä oli tämä lahjapaketissa oleva miehinen ilon nostattaja eli onni osui kohdalle ja nyt tiedän miltä tuntuu olla palkittu mulkku. Ei ego ei haavoittunut tästä lahjasta, sillä bmw -kuskina olen nähnyt ja tehnyt jo kaiken mitä bemarilla voi tehdä. Ja kaikillahan on mielipide bermarikuskeista… Olen todellakin ansainnut tämän.  Mutta kaikesta huolimatta – sydän sykkii citikalle.
Varokaa – Hekan lahjoittamasta mulkusta tulee kiertopalkinto tuleville vuosille. Vuoden mulkkuna päätän vapaasti kenelle se ensi vuonna (tai miksi ei jo tänä kesänä) annetaan. Ja jaettiinhan tuossa kokouksessa lisääkin merkkejä, mutta se on nyt autossa ja en kirveelläkään muista mikä oli siinä tekstinä. 
Kun kello tuli 8, niin kaikille tuli kollektivinen lähdön hetki. Ilta kutsui kulkijaa ja iskarit saivat maistaa Suomen säästökuurilla kyllästettyä Myrskylän tietä.  Koetin ajankuluksia laskeskella montako kertaa pyörä osui montuun, mutta sekosin laskuissa 48 osuman jälkeen eli näillä höpinöillä seuraavaan kertaan.
Kahvilla tavataan Shellin baarissa 23.3.  ja valehdellaan taas vapaasti, kun kerran Suomen Vapaiden kokouksessa ollaan.  Ja jos on ideoita – ottakaa yhteyttä. Täällähän me olemme ihan vapaasti, saa ehdottaa ja ideoida kaikkea kivaa. Näkemisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *