”RAID Itä-Uusimaa” 5.6.2016

Vapaiden 2CV harrastajien ajelu 5.6.2016 Itä-Uudellamaalla käynnistyi Porvoosta Kuninkaanportin Shelliltä, josta lähdimme Vanhaa Kuninkaantietä pitkin kohti itää.

Kokoontuminen Kuninkaanportin Shellillä
Kokoontuminen Kuninkaanportin Shellillä

Suomen kesä on arvaamaton… Vaikka lähtiessä sää oli Porvoossa aurinkoinen, niin matkan varrella sää muuttui ja saavuimme sateiseen Loviisaan.

Saapuminen sateiseen Loviisaan
Saapuminen sateiseen Loviisaan

Tarkoitus oli kahvitella Laivasillalla, ja sinne suuntasimmekin. Autot parkkiin kentän reunalle ja pohtimaan kahvipaikkaa, sillä vaikka sade näytti loppunun, niin Laivasillan märät tuolit eivät kovin houkutelleet. Siispä suunnitelmaan pieni muutos: ottamaan muutama kuva ja sitten kahville. Kuten rättäristit tietävät, kaikki ei ole aina niin yksinkertaista. ”Linda” sitten päättikin, että matkanteko ei juuri nyt jatku ja ei auttanut kuin konepelti nostaa pystyyn.

Sateisella Laivasillalla pieni "remontti"
Sateisella Laivasillalla pieni ”remontti”

Mackelta kävi näppärästi puolan vaihto ja ”Lindakin” suostui jälleen jatkamaan matkaa ja siirryimme ”Onnin” viereen kuvia räpsimään. Lieneekö itse Ukko ylijumala rättäristi? Upeampaa säätä ei olisi voinut toivoa, kun juttua heitettiin siinä kameroiden kanssa pyöriessämme.

Rättäristit ovat iloista väkeä
Rättäristit ovat iloista väkeä
Komeat on kaarat

Aikansa kutakin, alkoi siinä sitten kahvihammasta pakottamaan ja päätettiin siirtyä Tuhannen Tuskan kahvilaan nauttimaan kahvista, leivonnaisista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Jos Loviisaan on asiaan, niin kannattaa poiketa Liisantalossa!

Tuhannen Tuskan Kahvila
Matkalla Tuhannen Tuskan Kahvilaan
Idylliä ja tarjoiluja
Mikäs se siellä katolla…?

Juuri ja juuri ehdittiin pannu tyhjentää ja herkut nauttia, niin epävakaa sää yllätti ja ripautti vettä niskaan, joten siirryttiin sisätiloihin ja siinä tuli samalla selvitettyä hieman kahvilan / talon historiaa.

Parkissa kahvilan edessä

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja paluumatkalle oli lähdettävä. Vaikka eipä sitä kovin kauan päästy =). ”Linda” piti tankata ja eikös siinä sitten joku huomannut, että kahvia ja munkkia olisi sopuhinnalla tarjolla… Safcafe siis kutsui… Siellä vietettiin siis kahvihetki vol. 2 ja juttua riitti jälleen laidasta laitaan. Tässä porukassa ei tarvitse tuppisuuna istua eikä juttukaan ole pelkkiin rättäreihin sidottu.

Kahvipaussi vol. 2 Loviisassa

Paluumatka päätettiin tehdä Myrskylän kautta, sieltä kaikki pääsevät hyvin jatkamaan matkaa kohti kotikontuja.

Matkalla maalaismaisemissa
Matkalla maalaismaisemissa
Päätöspisteessä Myrskylässä
Päätöspisteessä Myrskylässä

Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin antoisa! Kiitos mahtavasta seurasta osallistuneille! Pian taas tavataan!

Lisää kuvia löytyy kuvagalleriasta

"RAID Itä-Uusimaa" 5.6.2016 kuvat
”RAID Itä-Uusimaa” kuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *